Mire figyelj a tojásfehérje felverésekor? (6:16 p)

A tojásfehérje felverésekor érdemes néhány dolgot megtanulnod, amelyek segítenek abban, hogy tudd, jól végezted-e a műveletet, és valóban olyan sütid lesz-e majd a sütés végére, amilyet elvársz.

Tojásfehérje habosításához mindig zsírmentes, íves aljú edényt használj.

Először érdemes picit felverned a habot és csak utána hozzákeverni a cukrot. Adhatsz hozzá egy csipet sót, vagy pár csepp citromlevet, illetve ecetet is, ezektől a fehérjehab ugyanis szilárdabb lesz.

Mindig addig habosítsd a fehérjét, amíg az teljesen kemény és szép fényes nem lesz. Az nem elég ha a hab már meg tud állni az edényben ha felfordítod, a tojáshabnak csúcsosnak és merevnek kell lennie a habverő végén, ha azt kiveszed belőle.

A tojáshabot előfordulhat hogy túlvered. Akkor már nem lehet felhasználni, ugyanis szétesik tőle a sütid, illetve a habod. Ilyenkor ikrás, darabos a fehérjehab és az is előfordul, hogy lé jelenik meg alatta az edényben. Ha ezeket tapasztalod, akkor ezt a habot már ne használd fel.

A fehérjét érdemes cukorral habosítani, még akkor is, ha a recept a műveletet nem így írja elő, mert ha cukorral dolgozol, akkor sokkal kisebb az esélye, hogy túlvered a fehérjét.

Ilyenkor a sütiben megadott cukormennyiség felét, egyharmadát használd a tojásfehérje habosításához.

Nagyon jó süti sütést kívánok!

Cukormázas ölelés neked!
Meluska

Ha hiszed, ha nem, ezeket a sütiket ELSŐRE el tudod TE IS ilyen ínycsiklandóra készíteni.
Nincs más dolgod ahhoz, hogy megtudd a tökéletes sütik készítésének titkát, csak ennyi:

TANULJ VELEM SÜTNI!

Ínycsiklandó kókuszos csiga és macskaszem

kokuszos-csiga-meluska-1

Négerkocka, gőz fölött főzött tojáshabbal

negerkocka-meluska-2

Ez az oldal sütiket használ a szolgáltatásokhoz a sütik kezelésének megfelelően.

Megadhatod a sütik tárolására és elérésére vonatkozó feltételeket a böngésződben. >>Még több információ itt<<

Mik is azok a sütik?

A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el.

A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi a műveleteidet és személyes beállításaidat (pl. a felhasználói nevet, a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így neked nem kell azokat újra megadnod minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogatsz, vagy az egyik lapról átnavigálsz egy másikra.

A sütik karbantartása

Lehetőséged van arra, hogy karbantartsd és/vagy tetszés szerint töröld a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogass el az AllAboutCookies.org webhelyre. Törölni tudod a számítógépeden tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudod tiltani a telepítésüket.

Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogatsz egy adott oldalra, manuálisan el kell végezned egyes beállításokat, és számolnod kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Ha nem tiltod a böngésződben a cookie-k használatát, illetve ha az "Engedélyezem" gombra kattintasz, a cookie-k használatát engedélyezed az oldaladon.

Bezár