Hogyan kenheted a tésztádat? (4:20 p)

A süteményeket nem csak azért érdemes kenned, hogy szépek legyenek, hanem mert így egészen más ízük is lesz a sütés végére.
Lássuk, melyik a hét legnépszerűbb tészta kenési mód.

Ha tojás fehérjével kened a sütid tetejét, akkor az szép egyenletes, fényes, aranybarna lesz. Általában kalácsokat kenünk ezzel a módszerrel.

Ha tojás sárgáját használsz a kenéshez, akkor az nagyon intenzív, sötét színt kap, és ha hagyod rászáradni a tésztádra, akkor az még meg is repedezik a sütés végére. Leginkább a bejglit, pozsonyi kiflit kenjük tojás sárgájával, amihez azért érdemes egész tojást is keverni, hogy az intenzív sütéstől ne égjen meg a sütés végére.

Tejjel elkevert egész tojást pogácsák, illetve szintén kalácsok kenésére használhatsz, gyönyörű világos és fényes lesz a színe, de egy picit puhább kérget kapsz így, mint ha csak egész tojással kened a tetejét.

Csak tejjel érdemes kenned például az édes tésztából készült hamburger zsemlét, a gyorséttermi zsemlék teteje is így van kenve, ettől lesz rajta ez a szép barna, puha és sima tapintású felület.

Tejföllel elkevert egész tojással kenheted a kapros túrós lepény tetejét, de ha szép világos színűre és csillogóra szeretnéd a pogácsádat, akkor ezt a módszert választod, ugyanis a tejföltől nem ég meg a tojás a tésztán, hanem szép arany barnára pirul csak a sütés végére.

Ugye a legelterjedtebb kenési mód az elkevert, egész tojással történő kenés, amitől viszonylag vastag, fényes és csillogó kérget kap a buktád, mákos vagy diós kalácsod, illetve a briósod is..

Vajjal leginkább pék sütiket szokás kenni, attól lesz csodás, rusztikus külseje a tésztának,ugyanis kissé intenzívebb, sötétebb barna, ropogós kéreg keletkezik tőle a sütidre. Nagyon szép lesz tőle a zsemle, a rozsos kifli, vagy akár a pizza széle is.

Ha nem kened le a sütid tetejét, akkor az matt színűre és barnára sül a benne lévő cukortól, ez is nagyon szép végeredményt ad, illetve ha porcukorral szóród majd a kész sütit, akkor is elhagyhatod a kenést, de nagyon kell figyelned a sütéskor, mert kenés nélkül a tészta felhólyagosodhat a sütés végére.

Láthatod, hogy mindössze ennyi elég ahhoz, hogy a sütijeid még szebbre, mutatósabbra na és persze finomabbra sikerüljenek. Próbáld ki te is a különböző módszereket és készíts hasonlóan csodálatos sütiket akár már az első alkalommal.

Nagyon jó tanulást és sütést kívánok a továbbiakban is!

Cukormázas ölelés neked!
Meluska

Ha hiszed, ha nem, ezeket a sütiket ELSŐRE el tudod TE IS ilyen ínycsiklandóra készíteni.
Nincs más dolgod ahhoz, hogy megtudd a tökéletes sütik készítésének titkát, csak ennyi:

TANULJ VELEM SÜTNI!

Túrós linzerből készült pogácsa és kiflik

turos-pogacsa-kifli-meluska-2

Hajtogatott, leveles, kelt tepertős pogácsa

tepertos-pagacsa-meluska2

Ez az oldal sütiket használ a szolgáltatásokhoz a sütik kezelésének megfelelően.

Megadhatod a sütik tárolására és elérésére vonatkozó feltételeket a böngésződben. >>Még több információ itt<<

Mik is azok a sütik?

A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el.

A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi a műveleteidet és személyes beállításaidat (pl. a felhasználói nevet, a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így neked nem kell azokat újra megadnod minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogatsz, vagy az egyik lapról átnavigálsz egy másikra.

A sütik karbantartása

Lehetőséged van arra, hogy karbantartsd és/vagy tetszés szerint töröld a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogass el az AllAboutCookies.org webhelyre. Törölni tudod a számítógépeden tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudod tiltani a telepítésüket.

Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogatsz egy adott oldalra, manuálisan el kell végezned egyes beállításokat, és számolnod kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Ha nem tiltod a böngésződben a cookie-k használatát, illetve ha az "Engedélyezem" gombra kattintasz, a cookie-k használatát engedélyezed az oldaladon.

Bezár